(toespraak bij de opening van Vis van A, het visrestaurant van Bart De Pooter op de kaaien (Hangar 26 in Antwerpen)
Goeiemiddag iedereen,
Wow!
Ik ben nog nooit op zo’n manier een toespraak begonnen, maar ik herhaal het graag: Wow!
Want ‘wow’ is het gevoel dat iedereen die hier voor het eerst binnen komt overvalt.
Wow, dus, en dan zitten we niet eens aan tafel. Bart De Pooter kennende…
Ik kan Bart en z’n team alleen maar feliciteren met wat ze hier gerealiseerd hebben. Een dubbel felicitatie: met de locatie en met de timing.
Een prestigieuze locatie als deze, bijna in de bocht van de Schelde, verdient een prestigieuze invulling.
Ik geloof dat Vis van A goed zit qua timing.
De heraanleg van de kaaien betekent een upgrade voor de volledige rede van Antwerpen. De stad haalt de band met de stroom opnieuw aan.
Het Bonapartedok krijgt een nieuwe bestemming met waterrecreatie.
De Droogdokkensite wordt een maritiem park.
En die grote buur hiernaast , het Loodswezen wordt Smaakhaven, het Vlaams Culinair Centrum.
Antwerpen zet zwaar in om culinair toerisme. En dat betaalt zich terug. Onze chefs, onze restaurants zijn ambassadeurs voor onze stad.
Meer en meer mensen komen naar Antwerpen om de benen onder tafel te steken. Dat verzin ik niet, dat blijkt uit onderzoek van Toerisme Vlaanderen.
Antwerpen, een stad waar we hard werken, en ook weten wat goed leven is.
‘We work like captains and we play like pirates’ zag ik op de Instagram van Vis van A staan. Dat spreekt boekdelen.
Vakmanschap met een creatieve, beetje zotte touch. Zot van A. A-typisch. Vis van A. Het ligt allemaal op 1 lijn wat mij betreft.
Welkom ’t Eilandje, en veel succes, Vis van A.